Förbundskoreografernas novemberhälsning

Koreograferna summerar känslan efter Solvallainstruktionerna, berättar om sina utmaningar och skickar hälsningar ut till er alla.

Festivaldans

Sandra Sundlin & Anna Teir Ustic

Barn

Anna Backlund

Akrobatik

Carina, Emma & Ida Björkman

Hop On

Sara Anttila & Emma Björklund

Familjegymnastik

Rebecca Skrifvars & Ann-Sofie Wilson

Estetisk truppgymnastik

Henrica Kumlin & Annika Lehto

Motion

Pia Boström, Lena Lindström, Pia Nyman

Dans

Mikaela Kurula & Jasmin Kuusisaari

Seniordans

Ann-Louis Wikblad

Festivaldansen/Avslutningen

Hur upplevde ni de första instruktionerna?


Det var roligt att få lära ut och se hur programmet togs emot av personer som inte sett eller gjort det förut. Så även om vi höll en väldigt kort instruktion så hoppas vi alla i alla fall fick en känsla för programmet och hade lika roligt som vi hade.

Varför ska man delta i just ert program?


Vårt program ger energi och höjer festivalkänslan! Alla kommer att delta i vårt program genom avslutningen på huvudfesten men även i flashmobform lite då och då under hela festivalen.

Vad är er största utmaning som koreografer?


Att få formationerna och riktningarna planerade så att de ger ett så effektfullt intryck som möjligt.

Övrig hälsning


Vi ser framemot sommaren då vi alla träffas i Närpes!

Barnmassen – Bi Happy

Hur upplevde du de första instruktionerna vid Solvalla?

Bästa med instruktionerna var känslan av verklighet. Vi har planerat länge och nu övergår vi till att förverkliga projektet. Jag fick bra kommentarer och tips från deltagarna, men tyvärr var de ganska få. Hoppas att nästa tillfälle lockar fler deltagare!

Varför ska man delta i just ditt program?

Massprogrammet ”Bi Happy” ska ge barnen en chans att uppleva det bästa med gymnastik. Njutningen i att röra sig till musik, glädjen i att få vara en del av en gemenskap, stoltheten i att lära sig någonting nytt och spänningen i att få uppträda inför publik.

Vad är din största utmaning som koreograf?

Det en stor utmaning att ha massprogrammet klart i ett så tidigt skede, innan jag ens hunnit lära känna ”mina bin” ute i Svenskfinland. Gruppdynamik är viktigt för mig, men det blir knepigt i ett massprogram där gymnasterna är många, och utspridda. Jag kommer att hitta på andra knep för att skapa den där ”vi-känslan” som jag vill förmedla.

Övrig hälsning

Beställ skolningspaketet! Jag kommer gärna ut till er förening för att lära ut programmet och samtidigt träffa ledare och gymnaster. Skolningspaketet erbjuds för att inlärningen av massprogrammet inte ska belasta föreningen, och inte heller stjäla tid från den ordinära träningen. I skolningspaketet ingår även en separat del för barnledare som handlar om barndans och gruppdynamik. Föreningar kan beställa hela paketet, eller en del av det. Mer info om skolningspaketet sänds ut till föreningarna via mejl.

Akrobatik – We are golden

Hur upplevde ni första instruktionerna vid Solvalla?

Så roligt att se någon utföra det som innan bara varit ett virrvarr av idéer i huvudet. Ett bra tillfälle att testa olika saker, känna på och fundera hur olika moment funkar bäst. 

Varför ska man delta i just ert program?

I akrobatikmassen får både barn och vuxna en chans att utmana sig själv. Man kan delta ensam, med sina kompisar eller varför inte med hela familjen? Programmet präglas av gemenskap, samarbete och tillit och fokuserar mer på häftiga effekter än invecklad koreografi. Och vem vill inte uppträda i glammiga guldshorts?!

Vad är er största utmaning som koreografer?

Att koordinera och få ihop alla olika svårighetsgrader till en helhet.

Övriga hälsningar:

Akrobatik kan göras på alla nivåer. Häng med, det blir kul!

Hop On – dancedancedance

Hur upplevde ni de första instruktionerna vid Solvalla? 

Spännande att pröva på programmet för första gången med en större grupp. Solvalla veckoslutet gav oss en bra inblick till detaljer vi inte tänkt på tidigare och vi fick bra feedback för att jobba framåt med programmet. Det blev små justeringar och nu är vi redo att DanceDanceDance med er!

Varför ska man delta i just ert program?

Ett roligt och lätt program att delta i. Meningen är att du kan hoppa med under vinter-våren eller på plats. Vi har delat in programmet i tre delar där mitten delen är en easy och feel good del som du lär dig snabbt. I den delen har du också all möjlighet att dansa loss som du vill. De två andra delarna kräver lite mer och vi har tänkt att de delarna passar för de som hoppar med redan under vintern eller våren.

Vad är era största utmaningar som koreografer?

Största utmaningen känns som att förmedla/ informera om vårt program. Vi hoppas ni tar det med en nypa salt. Vi vill att deltagarna har det roligt och att de inte ska stressa över koreografin. Fiilis fiilis fiilis.

Övrig hälsning:

Alla har sin egen stil att dansa och röra på sig, kom med och va en del av dancedancedance gänget!


Familjegymnastik – Vi simmar tillsammans

Hur upplevde ni de första instruktionerna vid Solvalla? 

Solvalla tycker vi var ett bra första tillfälle att få delge vårt program och spännade att lära ut det och se hur det togs emot. Skulle gärna ha haft flera deltagare

Hur upplevde ni de första instruktionerna vid Solvalla? 

Det passar för barn och vuxna som vill jumppa och ha roligt tillsammans. Alla kan vara med.

Vilken är er största utmaning som koreografer?

Utmaningen är då mängden deltagare ännu är oklar så att det är svårt att se helheten och om de effekter man önskar ska framkomma lyckas.

Estetisk truppgymnastik – Drömmarnas värld

Hur upplevde ni de första instruktionerna vid Solvalla? 

Jätteroliga och effektiva dagar!! Vi satsade på att filma in koreografierna, vilket var lättare sagt än gjort. Själva instruktionen var jätterolig, och kändes som att programmet togs bra emot. Första stora steget på vägen mot festivalen!

Varför ska man delta i just ert program? 

För att få vara med och uppleva truppglädjen och gemenskapen och även för att tillsammans visa resten av svenskfinland vad truppgymnastik är. 

Vad är era största utmaning som koreografer? 

Det är svårt att föreställa sig hur slutresultatet blir, främst gällande formationer, förflyttningar, effekter och svårighetsgrad.

Övrig hälsning: 

Hjärtligt välkomna med alla truppintresserade! Vi är superivriga att få lära ut, träna och jobba med programmet. Vi tror och hoppas att slutresultatet blir fantastiskt!

Motion – Les Pions

Hur upplevde ni de första instruktionerna vid Solvalla? 

Vi hade en givande första instruktion vid Solvalla, vi såg glada miner och anade en nyfikenhet på resten av programmet. Nu har vi finslipat, övat och filmat så vi är redo för nästa utmaning.

Varför ska man delta i just ert program? 

Les Pions riktar sig till motionärer av olika ålder, förmåga och kön därför kan man välja lätt nivå, dansant eller power. För att karlarna ska känna sig hemma i programmet så har vi tänkt att power nivån ska locka. Dessutom borde trumpinnarna väcka lite nyfikenhet.

Vad är era största utmaningar som koreografer?

En av utmaningarna är att få just trumpinnarna smidigt in i programmet vid rätt tillfälle för att sedan sättas bort när den delen är avklarad. Vi vet ju ännu inte heller hur många gymnaster vi har i de olika delarna så formationerna kommer kanske att ändra.

Övrig hälsning:

Vårt mål är att åtminstone 300 ska delta i vårt program och vi vill förmedla glädje, förnöjsamhet och att alla duger just precis som de är.Alltså; oberoende av kön, ålder och förmåga så är DU varmt välkommen med!

Dans – It´s now or never, I will Rock forever

Hur upplevde ni de första instruktionerna vid Solvalla? 

Det var pirrigt, förutom nytt ställe att träna på så visste vi ju inte heller hurdana människor vi skulle få dansa med, skulle programmet vara för svårt eller för lätt? Vi var också nervösa över vilken slags feedback och mottagande programmet skulle få, men vi blev väldigt glada över att koreografin fick ett varmt mottagande och att den känsla vi ville förmedla också gick hem hos dansarna. Roligt att se koreografin komma till liv och våra visioner förverkligas. 

Varför ska man delta i just ert program?

Programmet innehåller varierande svårighetsgrad men ligger för det mesta kring medel, den klara takten underlättar också för nybörjare som vill delta. För den erfarne finns det också utmaningar. Men oavsett tidigare erfarenhet kan vi garantera en dans som är uttömmande för själ och hjärta. Dansmassen är mångsidigt trots sitt rock tema och ger en verkligen chansen att rocka loss ordentligt, tillsammans tar vi festival feelisen till nästa nivå!

Vad är era största utmaningar som koreografer?

Att inte jobba vidare med koreografin och gå och ändra på saker. Att tro att programmet är för lätt och att vi vill göra det snäppet svårare. 

Övriga hälsningar: 

Tveka inte att vara med i flera massprogram! Om man en gång är med i FSG festivalen se till att få så mycket ut av den som möjligt!

Seniordans

Varför ska man delta i just ditt program?

För den som tycker om att gymnastisera men har svårt att komma ner på golvet passar stolgymnastik /sittdans utmärkt. Till medryckande musik rör på oss utan att märka att vi tränar vår balans, muskler och minne.

Vilken är din största utmaning som koreograf?


Det svåraste som koreograf är för mej att välja bland allt jag vill visa och göra, så att programmet inte blir för långt. 

Kategorier:
Program