Program

Förbundsprogram

Barnmassprogrammet görs av Anna Backlund från Jakobstad. Massprogrammet i estetisk truppgymnastik görs av Henrika Kumlin och Annika Lehto från Vasa/Esbo, medan massprogrammet i akrobatik görs av Carina, Emma och Ida Björkman från Nykarleby. Massprogrammet i familje-och barngymnastik görs av Ann-Sofie Wilson och Rebecca Skrifvars från Närpes och dansprogrammet av Mikaela Kurula och Jasmin Kuusisaari från Åbo/Vasa. Motionsprogrammet får koreografi av trion Pia Nyman, Pia Boström och Lena Lindström från Jakobstad. Också seniorerna får sin egen koreografi gjord av Ann-Louis Wikblad från Nykarleby. Huvudfestens hop-on-program görs av Sara Anttila och Emma Björklund från Helsingfors/Pedersöre, medan avslutningsprogrammet under huvudfesten i Närpes 2020 har koreografi av Sandra Sundlin och Anna Teir från Närpes.

Galaprogram

Galauppvisningarna vid festivalen kommer att ha vara uppbyggda kring teman. Fredagens gala har temat “Explore the world”. Här vill vi att programmen tar oss med på en resa land och rike runt. Vi vill möta olika kulturer och karaktärer som visar oss världens mångfald genom dans och gymnastik. Festivalens slogan “Dreams and passion make us move” ger oss temat för lördagens gala. Här vill vi att programmen lyfter fram passion, glädje och drömmar som förankras i dansen och gymnastiken och som förenar oss alla. 


Galorna hålls i ishallen och visas en gång per kväll. Uppvisningsunderlaget är truppmattor och utrymmet är 20*20. Det kan eventuellt förekomma publik på tre sidor. Den bakre väggen kommer att vara svart och det kommer vara möjligt att ge önskemål om ljusarrangemanget.


Uppvisningssektionen vill att föreningarna skickar in sina program med en video samt information om programidé, stil, åldersgrupp, dräktideér och musik senast den 31.1.2020 för att därefter kunna välja ut programmen och utforma galorna. Videon behöver inte visa ett helt färdigt program utan huvudsaken är att man genom videon får ett smakprov av programmet där känslan och idén framgår. Rekommenderad programlängd 3 minuter.