Domarutbildning

Under vintern kommer Voimisteluliitto att arrangera domarkurser på svenska inom både estetisk truppgymnastik och artistisk gymnastik.

  • AG Domarkurs nivå 1, online (utförs självständigt)

Samtliga kurser arrangeras via Voimisteluliitto och alla anmälningar görs via eTaika.

Om man behöver hjälp för att registrera sig på Voimisteluliittos nya anmälningssidor så finns det mera instruktioner här.

Frågor om de svenska kurserna kan riktas till koordinatorerna.

Domarprepkurs nivå 1

Torsdag 10.2 kl. 16-20 online

ANMÄL DIG HÄR senast 9.2.2022

Domarkursen på nivå 1 för redskapsgymnastikdomare utförs på nätet när man själv vill/kan. Eftersom en stor del av materialet till kursen inte ännu finns på svenska så erbjuder FSG möjligheten till att förbereda sig via en kostnadsfri onlinekurs.

Denna kurs är frivillig men rekommenderas för alla nya domare och åtminstone för alla som inte förstår det material som finns till hands på finska.  Efter att du gått prepkursen och läst på reglerna ska du anmäla dej till domarkursen via e-taika var du skriver ett teoriprov. Du anmäler dej antingen till Nivå 1 på svenska och får då ett teoriprov på svenska, ELLER om du anmäler dej till nivå 1 på finska, så får du ett teoriprov på finska.

Prepkursens innehåll

Genomgång av allmänna tävlingsregler och reglerna för bedömning i klass B inom Finska gymnastikförbundets kvinnliga AG (redskapsgymnastik). Instruktioner av de viktigaste principerna för hur du ska döma. Genomgång av vad du behöver studera och kunna för att avlägga domarprovet för nivå 1 på svenska. Kursen tar ca 4h. Kursen hålls av Karolina Stenfors-Roiha som har en långvarig erfarenhet som domare och fungerar som domarutbildare på Finska Gymnastikförbundet.

Kategorier:
Aktuellt