Dans

Visste du om att det finns en danssektion inom gymnastikförbundet? Vår uppgift är att ordna olika idé- och inspirationsdagar och vi hoppas kunna ge er ledare och gymnaster ute i föreningarna smakprov på olika danstrender och även nya idéer till era egna koreografier.

Vad vill du se mer av? Finns det någon dansform du inte tycker erbjuds ännu i vårt förbund? Vi tar gärna emot tips och idéer på kurser som kunde ordnas inom förbundet eller kanske du själv sitter med en talang som vi inte vet om? Tveka då inte med att ta kontakt så sprider vi dansglädjen tillsammans!

Tips och önskemål får gärna framföras till danssektionen(at)idrott.fi

FSG Dance Unit


Utbildningsprogram för dansledare läsåret 2024-2025

Vill ni utöka dansverksamheten i er förening?
Behöver ni fler ledare som kan undervisa i dans?

Har ni erfarna dansare som vill lära sig mer om danspedagogik?

Under läsåret 2024-2025 kommer ett utbildningsprogram för dansledare att erbjudas. 

Utbildningsprogrammet är till för både nya dansledare och ledare som har erfarenhet av att leda dansgrupper men som vill fördjupa och bredda sin kunskap. Utbildningen riktar sig till ungdomar och vuxna i åldern + 15 år med erfarenhet av dans eller närliggande aktiviteter. Utbildningsprogrammet genomförs som en helhet och deltagarna får intyg efter utförd utbildning.


Fortbildningsprogrammet omfattar sex block som genomförs under sex lördagar. Tre tillfällen ordnas under höstterminen och tre tillfällen under vårterminen. Utbildningsprogrammet innehåller följande teman.

  • Danslektionens uppbyggnad
  • Dansens didaktik              
  • Genrespecifik dansträning
  • Improvisation
  • Koreografi 
  • Användning av musik och rytmik
  • Gruppdynamik
  • Scenuttryck och känsla
  • Anatomi och träningsfysiologi
  • Dansens historia

Utbildare är medlemmarna i danssektionen samt andra experter inom de olika områdena. Bindande anmälan till utbildningsprogrammet görs senast den 20.8 till sandra.sundlin(at)idrott.fi. Deltagarkostnad är 150 euro/termin, totalt 300 euro för hela utbildningsprogrammet. 

För mer information kontakta Sandra Sundlin
sandra.sundlin(at)drott.fi, tel. 0408489264

Vår tur

FSG låten ”Vår tur” är skapad av danssektionen tillsammans med musikproducent Ben Bergman, låtskrivare Fredrik Furu och skönsjungande Fanny Forsander. Denhär låten för oss samman, vi vill gärna att låten används ute i våra föreningar. Hitta på egna koreografier eller få inspiration från danssektionens FB sida. Låten finns både på Spotify och YouTube.