Sommaren 2022 arrangeras gymnastikens massevenemang Gymnaestrada-Tampere 9-12.6.2020 i Tammerfors. Till storevenemanget väntas 12.000 deltagare och tusentals åskådare varje dag.

Under evenemangstiden fylls hela staden av gymnastik. Evenemanget breder ut sig i alla fall till Tammerfors Mäss- och Sportcentrum, Tammerfors stadion, Centraltorget och möjligen också till Arenan på Tampereen kansi. Under Suomi Gymnaestrada ses uppvisningar, tävlingar och stora massprogram på utearena. Möjligheten att prova på olika grenar finns och dessutom några nya överrraskningselement. Detta sommarevenemang som arrangeras för hela gymnastikfamiljen vart fjärde år samlar ihop gymnaster i alla åldrar, både hobbygymnaster och tävlingsgymnaster, från alla gymnastikgrenar. Evenemanget bjuder på mycket att se och olika möjligheter att prova på och bekanta sig med också för personer utanför gymnastiken, både tammerforsare och alla finländare.

OBS! Via länkarna kommer du till Finlands Gymnastikförbunds finskspråkiga sidor.

Evenemanget

Evenemanget i ett nötskal

Deltagare

Finlands största stadsevenemang inom motionen samlar gymnastikvänner och toppar samman för att visa upp vad de kan, för att uppträda, tävla och pröva på nytt. Du kan delta i Gymnaestradan som gymnast och uppträda om du löser in ett deltagarpass.

Det finns många sätt att delta. Kom för att uppträda på utescener, på kvällsuppvisningar eller på massuppvisningar. Kom för att tävla i någon gymnastikgren eller i dans. Kom för att visa upp dina färdigheter i uppvisningsgymnastik. Kom för att visa upp vad du kan på Gymnaestradan.

Gymnaestradan i Tammerfors underhåller och bjuder på upplevelser, att se och pröva på. Gymnaestradan är ett evenemang med god stämning, vars inspirerande atmosfär uppmuntrar till att delta och pröva på, att hitta sitt eget naturliga sätt att röra på sig och på det sättet inse vad den egna kroppen tycker om. Gymnaestradan bjuder på fin atmosfär och gymnastikglädje för var och en, oavsett ålder, kön eller kunnande.
Kom med för att delta i superevenemanget 9-12.6.2022 i Tammerfors.

Viktiga datum för gymnastikföreningar och deltagare

hösten 2020 Föreningens Gymp väljs och anmäls
september 2021 Informationstillfälle för Gymparna
september 2021 Instruktioner av massprogram
18.10.2021 Preliminära anmälningar
18.11.2021 Ansökningstid för galaprogram slutar
1.2.2022 Bindande anmälningar – till Early Bird pris
1.2.2022 Beställning av massprogrammens dräkter
9.4.2022 Samträningar av massprogrammen (de svårare)
11.4.2022 Anmälningstiden slutar (Late Bird)
9-12.6.2022 Gymnaestradan i Tammerfors

Gympar
Massprogram
Koreografer

Frivilliga

Stora evenemang ordnas inte utan hundratals talkoarbetare och frivilliga, som skapar grunderna och stämningen för Gymnaestradan.

Vi kommer att behöva frivilliga till många olika uppgifter, som speakers, medhjälpare till programmen, byggnads- och rivningsteam, dekoration, kundbetjäning, transport, ordningsvakter samt till många andra intressanta uppgifter.

Alla intresserade, som under evenemangsåret är över 16 år gamla (2006 eller tidigare födda) är välkomna med som frivilliga. Man behöver inte erfarenhet av gymnastik eller frivilligarbete. Det räcker att du är intresserad av att tillsammans med oss bygga upp ett oförglömligt storevenemang inom gymnastiken.

Man kan söka med som frivillig till Gymnaestradan i Tammerfors 2022 fr.o.m. hösten 2021. Information gällande frivilligas arbetsuppgifter uppdateras på www.gymnaestrada.fi närmare evenemanget.

Biljetter

I juni 2022 tar Gymnaestradan över hela Tammerfors. Den hämtar med sig till stadsbilden medryckande pulsering, sportiga typer och upplevelser, där var och en kan hoppa med. Därför är Gymnaestradan sommarens mest rörliga festival.

Den tre dagar långa Gymnaestradan bjuder på upplevelser för hela familjen, bl.a. i mäss- och idrottscentret, Tammerfors Stadion och Ratina området. Det finns till försäljning för publiken dagsbiljetter och biljetter till olika uppvisningar och tävlingar, men det finns också mycket som inte kostar något, för alla som är intresserade av motion och rörelse.

På www.gymnaestrada.fi uppdateras tilläggsuppgifter om Gymnaestradans biljettförsäljning, då evemanget närmar sig och biljettförsäljningen börjar.

Anmäl föreningens gymp

Nu är det tid att anmäla föreningens Gymp, d.v.s. föreningens kontakt- och ansvarsperson för Gymnaestradan i Tammerfors 2022. Gympen är i en central roll som informatör, organisatör och hopsamlande kraft inom föreningen. Gympen har iver och tid för att sköta projektet. E-post och nätkontakt är obligatoriska arbetsredskap.

Det går lätt att anmäla föreningens Gymp här (Linken öppnar i ett nytt fönster)

Gymparnas kontaktuppgifter publiceras på www.gymnaestrada.fi, om lov getts, för att underlätta kommunikationen. Dessutom publiceras en lista på föreningar som har anmält sin Gymp.

Evenemangsinformation skickas till de Gympar föreningarna har utsett.
Kom med som Gymp eller be om tilläggsuppgifter gällande evenemanget och olika möjligheter till deltagande av din egen förenings Gymp.

Kontaktuppgifter

Suomen Voimisteluliitto – Finlands Gymnastikförbund
Gjuterivägen 10, 00380 Helsingfors

www.voimistelu.fi
www.gymnaestrada.fi
Facebook Gymnaestrada Tampere
gymnaestrada@voimistelu.fi

Päivi Tamminen, projektledare, tel. 0400 809 582
fornamn.efternamn@voimistelu.fi

Suomen Voimusteluliitto – Finlands Gymnastikförbund arrangerar Gymnaestradan i samarbete med Tammerfors stad