Inspiration: Parkour & Strong kids

I samband med höstens FSG dagar vid Solvalla arrangeras en inspirationsförmiddag för ledare i barn- och ungdomsgrupper. Emil Forsskåhl bjuder på sina bästa tips för parkour och  Carina Björkman ger råd för hur man kan träna styrka med barn.

Lördagen den 5 oktober kl.10.30-13.00
Solvalla

Program

Parkour

Emil Forsskåhl är 20 år gammal, studerar till Idrottsinstruktör vid Arcada och drar parkour timmar hos Parkour Akatemia.

På parkour passet går Emil igenom grunderna för parkour samt några väsentliga tekniker för nybörjare.

Strong kids

Ett gympapass för alla barn som vill bli starka, snabba och smidiga. Uppvärmningen sker genom olika lekar anpassade för barnens åldrar.

I det funktionella träningspasset för barn ingår lekar och rörelser som på ett naturligt och inspirerande sätt utmanar och stärker barnens motorik. Barnen tränar i liknande träningsmiljö som de vuxna. De introduceras till olika redskap såsom kettlebells och vikter, och får bekanta sig med både begrepp och rätt teknik för olika övningar. Dessutom används även redskap som finns i en gymnastiksal. Viktigt är att träningen är säker, utmanande och rolig.

Åldersindelning: 6-8 år och 9-12 år. Ledare för Strong kids är Carina Björkman.

Anmälning och kursvillkor

Kursavgiften är 25 €. Vid anmälan efter 16.9 är kurspriset 35 €. (I avgiften ingår kursmaterial och olycksfallsförsäkring, ej sakförsäkring eller kost & logi.)

Sista anmälningsdag: 16.9 2019

Anmälan är bindande. Vid annullering senare än sista anmälningsdag uppbärs ½ kursavgift. Förfrågningar till FSG´s kurskoordinator Elin Blomqvist, elin@idrott.fi

Sista anmälningsdag 16.9

Anmälan

Kategorier:
Utbildning