Inspirationsdag: Barngymnastik

6 april 2019 kl.10-14 i Pargas

PIF center (Industrigatan 11, 21600 Pargas)

OBS! Kursen inhiberad p.g.a. för få anmälda!

Program

kl.10-11.15 Redskap med en twist

kl.11.15-12.30 Starka och smidiga barn

kl.13-14 Redskaps- och motorikbanor

 

Redskap med en twist

Ett smörgåsbord av aktiviteter som i första hand kombinerar sensomotoriska egenskaper med grundmotoriska färdigheter. Vi kombinerar alla våra sinnen och utmanar också den kognitiva förmågan. Övningarna kan sedan användas över en bred målgrupp med olika anpassningar

Starka smidiga barn

Vi försöker hitta nya inspirerande sätt att träna styrka, snabbhet och smidighet utanför den traditionella cirkelträningen. Det blir mångsidiga övningar för hela kroppen i en lekfull tappning som kan utvecklas i det oändliga.

Redskaps- och motorikbanor

Vi skapar motorikbanor utifrån den utrustning som finns på plats, men funderar även över hur vi kan anpassa banorna utifrån de förutsättningar som finns i den sal du själv brukar dra barngymnastik i. Vi försöker hitta mångsidiga alternativ i redskapen som utvecklar barns motoriska färdigheter.

 

Ledare

Eva Ramstedt är gymnastiklärare för åldrarna 7-18 år och som lägger mycket fokus på grundmotoriska färdigheter i sin undervisning. Hon vill även genom familjens företag Polkuped, inspirera till ökad rörelse i vardagen utan att det nödvändigtvis behöver handla om organiserad idrott. Hon använder devisen; Barn behöver inte idrotta men barn behöver röra på sig!

 

Anmälning och kursvillkor

Kursavgiften är 35 €. Vid anmälan efter 21.3 är kurspriset 50 €. (I avgiften ingår kursmaterial och olycksfallsförsäkring, ej sakförsäkring eller kost & logi.)

Sista anmälningsdag:  21.3 2019

Anmälning nedan. Anmälan är bindande. Vid annullering senare än sista anmälningsdag uppbärs ½ kursavgift. Förfrågningar till FSG´s kurskoordinator Elin Blomqvist, elin@idrott.fi

 

Sista anmälningsdag 21.3

ANMÄLAN

Kategorier:
Information Utbildning