Inspirationsdag för ledare

Välkommen på vår inspirationsdag för ledare i barn- och familjegymnastikgrupper. Vi erbjuder er en kursdag fylld av ny inspiration inför vårterminen

Lördagen den 12 januari kl.9.30-14.00
Korsholm

Smedsby-Böle skola, Bölesundsvägen 11, 65610 Korsholm

Program

kl.9.30-10.30 Familjegymnastik  

kl.10.30-11.30 Akrobatik

11.30-12.00 Lunch-/mellanmålspaus (Ta med egen matsäck)

12.00-13.00 Äventyrsbanor

13.00-14.00 Strong Kids

Passbeskrivningar

Familjegymnastik

Att röra på sig tillsammans med en vuxen är ofta introduktionen till gymnastiken för de allra minsta barnen. Huvudsyftet är att skapa ett intresse för att röra på sig och ha roligt tillsammans. Under passet går vi igenom tips på olika rörelser, redskap och teman som passar för barn i åldern 2-5 år.

Akrobatik
Vi bekantar oss med grunderna i parakrobatik. Testar på övningar som lämpar sig i familjegrupper (vuxen + barn) eller i barngrupper. Vad ska man tänka på i uppvärmningen, hur ska övningarna läras ut, hur ska man stödja/var ska man hålla i?

Äventyrsbanor

Vi bygger spännande temabanor av redskapen som finns i gymnastiksalen. Övningarna kan anpassas för att passa olika åldersgrupper.

Strong kids

Ett gympapass för alla barn som vill bli starka, snabba och smidiga. Uppvärmningen sker genom olika lekar anpassade för barnens åldrar.

I det funktionella träningspasset för barn ingår lekar och rörelser som på ett naturligt och inspirerande sätt utmanar och stärker barnens motorik. Barnen tränar i liknande träningsmiljö som de vuxna. De introduceras till olika redskap såsom kettlebells och vikter, och får bekanta sig med både begrepp och rätt teknik för olika övningar. Dessutom används även redskap som finns i en gymnastiksal. Viktigt är att träningen är säker, utmanande och rolig.

Åldersindelning: 6-8 år och 9-12 år

Ledare

Carina Björkman och Mariana Grönroos

Anmälning och kursvillkor

Kursavgiften är 35 €. Vid anmälan efter 28.12 är kurspriset 50 €. (I avgiften ingår kursmaterial och olycksfallsförsäkring, ej sakförsäkring eller kost & logi.)

Sista anmälningsdag: 28.12 2018

Anmälning nedan. Anmälan är bindande. Vid annullering senare än sista anmälningsdag uppbärs ½ kursavgift. Förfrågningar till FSG´s kurskoordinator Elin Blomqvist, elin@idrott.fi

Anmälan

Sista anmälningsdag 28 december 2018

Anmälan

Kategorier:
Information Utbildning