World Gymnaestrada 2023

Finlands Svenska Gymnastikförbund har inför World Gymnaestrada i Amsterdam ansökt och blivit antagna för att få uppträda med två kvarter. I dessa kvarter är alla våra medlemsföreningars gymnaster och dansare mer än välkomna!

Den ena kvarten kommer att tränas i Österbotten och den andra i södra Finland, allt för att ge alla medlemmar en chans att träna lokalt och undvika långa resor. Hittar man ett program som intresserar och som inte tränas i ens egen region är det absolut möjligt att hänga med, men då får man räkna med lite längre träningsresor.

Det första tillfället då programmen instruerades var den 24 september i samband med förbundets höstmöte i Jakobstad. Södra kvarten höll ett lokalt pröva-på tillfälle den 29 oktober i Vanda.

Båda kvarternas program kommer att övas ute i föreningarna med några gemensamma träningar under våren och sommaren.

FSG Norra kvarten

HOPE – FRAMTIDSTRO

Helheten består av fyra delar och uppbyggt kring temat “hopp”.

Den första delen är inspirerad av estetisk truppgymnastik och akrobatik. Emma Björklund och Ida Björkman har tillsammans gjort koreografin som berättar om dystra tider där mycket är krävande och skört.

Den andra delen är dansat gymnastik undertecknad Anna Backlund, tema för den delen hopp, harmoni och rörelse framåt

I den tredje delen är det positivt, glatt och energiskt med swing. Som koreograf fungerar Pia Nyman. I denhär delen av kvarten kommer vi att känna att allt är möjligt!

Den fjärde delen är gjord av Nina Lindahl. Den fartfyllda och glada dansen är full av hopp och framtidstro.

En gemensam dans för hela kvartens deltagare, fylld av energi, kärlek, tro och hopp avslutar helheten!

FSG Södra kvarten

“Four seasons in Finland”

Kvartens fyra delar åskådliggör årstiderna och dess växlingar i Finland.

Den första delen symboliserar höst genom ett program som går mot dansant gymnastik med inslag av truppgymnastik. Koreografin är gjord av Sara Anttila och Henrika Mohn. 

I den andra delen av kvarten har det blivit vinter och programmet visar på den glädje som ett vintrigt landskap kan innebära. Programmet innehåller rörelser både på golvet och på bom. Cecilia Andler och Helena Hansson står för koreografin.

Det börjar bli vår och solen skiner. Ett glatt motionsprogram gjort av Hanna Österlund innehåller både dans och swing. 

Sommaren är härlig och känslan är glad, lätt och bekymmerslös. Julia Salmela har gjort en dansant aerobicinspirerad koreografi som utstrålar glädje och kvinnlighet.

I den avslutande delen där alla gymnaster och dansare intar scenen vill man förmedla glädje och känsla av samhörighet till publiken.

Läs ännu m er om den södra kvarten samt se videoklipp HÄR

Kategorier:
Aktuellt Gymnaestrada