Gymnastik 125 år

2021 innebär ett jubileumsår för finländsk gymnastik då vi tillsammans med Suomen Voimisteluliitto – Finlands Gymnastikförbund och Suomen Työväen Urheiluliitto – Arbetarnas Idrottsförbund i Finland firar våra 125 år. Vi vill att våra medlemsföreningar aktivt ska vara en del av firandet under hela året och bjuder därför in alla gymnaster och ledare till en virtuell uppvisning med allt det fina som finns ute i svenskfinland.

Tanken är att skapa en “Gymnastik 125” spellista på förbundets egna YouTubekanal. För att skapa den behöver vi er hjälp. Skicka in era videoklipp från grupper som visar sina bästa koreografier, från de alternativa passen som hålls just nu eller från uppvisningar som hållits förr. Tröskeln är låg och vi vill visa mångfalden, rörelseglädjen, sammanhållningen och allt det härliga som gymnastiken ger oss alla. 

Vi sköter om publiceringen via YouTube och delar det i våra sociala medier under hela jubileumsåret. Föreningarna får givetvis också dela vidare och gärna använda hashtaggarna #gymnastik125 och #voimistelu125

Videomaterial kommer att delas under hela året och det är möjligt för föreningar, föreningsledare eller -medlemmar att skicka in sina bidrag under hela året. Vet ni redan nu att ni har material till oss: maila in en beskrivning på det bidrag ni vill anmäla till elin@idrott.fi så får ni mer information om hur materialet delas med oss. Era förhandsuppgifter hjälper oss att planera inläggens publiceringstidpunkt och samtidigt skapa ett flöde som är varierat och intressant.

Vi ser fram emot att få ta del av ert material och att dela det med andra vänner av gymnastik. 

Följ gärna också firandet via Voimisteluliittos somekanaler eller via deras webbplats

Mer om FSGs historia kan du läsa här

Kategorier:
Aktuellt