Vårmöte

Finlands Svenska Gymnastikförbund höll sitt vårmöte den 9.4.2022 i Esbo. Vårmötet godkände verksamhetsberättelsen och bokslutet för år 2021 och beviljade styrelsen ansvarsfrihet. 24 deltagare från 10 medlemsföreningar deltog.

Arla Schwelas minnesked, vandringspriset för värdefulla, utmärkta insatser delades för verksamhetsåret 2021 till Henrika Hällund, Vasa, för hennes mångåriga insatser inom främst estetisk truppgymnastik. Henrika är en aktiv och engagerad tränare inom förbundet som har hållit många pass på våra träningsläger. Hencca är också utbildare för grundkursen i estetisk truppgymnastik och har hållit workshoppar för truppgymnastiktränare. Hon är en positiv och uppskattad tränare och utbildare.


Magnus Cedercreutz minnesfonds stipendium till lovande ung tävlingsgymnast gavs till Nova Bergkulla, Lappfjärds Gymnastikförening. Nova är en gymnast som vågar sikta högt och utvecklas också individuellt trots att hon tävlar inom en lagsport. Nova är uppvuxen inom LGF men har nu sökt till och börjat träna tillsammans med OVO junior team, en av världens bästa juniortrupper. Nova är en talangfull ung gymnast och vi önskar dig lycka till i framtiden!

Kategorier:
Aktuellt